Få hjelp og veiledning

Må jeg ha visum til Tyrkia?

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i Tyrkia. Turistvisum kjøpes via eVisa før avreise og koster 20 USD pr. person. Visumautomater er fjernet på flyplassene f.o.m.29. oktober 2018.

Visumet er et såkalt "multiple entry" turistvisum, som er gyldig for opphold i Tyrkia i 90 dager. «Multiple entry» innebærer at man kan benytte ett og samme visum på flere reiser, så lenge inn- og avreise er innenfor gyldighetsperioden på 180 dager og man ikke overskrider 90 dager i Tyrkia totalt.

For å søke om visum elektronisk må du som norsk statsborger ha et ordinært norsk pass (rødt) eller et norsk nødpass (oransje) som er gyldig i minimum 6 måneder fra innreisedato til Tyrkia. Vær oppmerksom på at om du reiser med nødpass, må du velge «Ordinary» som kategori for pass når du søker.
Om du har reisebevis for flyktninger (grønt) må du søke om visum via den tyrkiske ambassaden i Oslo og kan ikke benytte e-visa-løsningen.

Merk at reisende som ønsker å bli i Tyrkia lenger enn 90 dager på ett og samme opphold, må oppsøke en lokal politistasjon på reisemålet før turistvisumet går ut for å søke om forlengelse.

Ambassade, tlf: 22128760.

Her kan du se hvordan visumsøknaden fylles ut.

Les mer om gyldighet på pass.

Aktuell informasjon

Hvor finner jeg passord til Min Side?

På Min Side kan du bestille / avbestille tillegg, betale din reise, melde deg på eller av nyhetsbrev, restplass- og hotellvarsel, og her kan...

Les mer

Klimakompenseres reisen min?

Ving klimakompenserer flyreiser, hotell og busstransfer Vi vil gjøre det enkelt for våre gjester å feriere mer bærekraftig. Som...

Les mer