Få hjelp og veiledning

Hva bør jeg tenke på når jeg skal til Hellas?

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon.

Den greske ambassaden minner om følgende:

  1. Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.
  2. Alle reisende bør ha med sitt europeiske helsetrygdekort (fra HELFO) i tillegg til gyldig reiseforsikring.  
  3. Pass godt på verdisaker/pass ved benyttelse av offentlig transport og i sentrale områder i Aten. Det er registrert lommetyverier på offentlig transport, spesielt på metroen fra flyplassen inn til Aten (linje 3) og fra Aten til Pireus (linje 1).
  4. Vi oppfordrer alle reisende til å registrere seg påUDs reiseregistreringsportal. Reisende registrert via denne portalen kan motta informasjon direkte fra ambassaden/UD i en krisesituasjon. 
  5. Oppdatert informasjon om ambassadens tjenester og annen nyttig informasjon finnes på våre hjemmesider. I tillegg kan UDs reiseinformasjon finnes på regjeringens nettsider. Hellas: www.norway.no/en/greece Kypros: www.norway.no/en/cyprus      UDs reiseinformasjon. 

 

I tillegg gjøres det oppmerksom på at barn under 18 år som reiser over til Tyrkia på f.eks. en utflukt må ha fullmakt fra begge foreldre om begge eller en av de ikke er med. Har barnet kun en foreldre, må det tas med fullmakt på dette.

Fullmaktsskjema får av guidene på destinasjonen (en blankett fra greske myndigheter).

Aktuell informasjon

Om koronaviruset

Vi forstår at mange har spørsmål om spredningen av Koronaviruset. Vi følger situasjonen nøye for å holde oss, og...

Les mer