Få hjelp og veiledning

Må jeg ha visum til Tyrkia?

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i Tyrkia. Turistvisum kjøpes via eVisa før avreise og koster 20 USD pr. person. Visumautomater er fjernet på flyplassene f.o.m.29. oktober 2018. I nødstilfeller kan man kjøpe visum rett før passkontroll, men vær da forberedt på veldig lang kø/ventetid.

Visumet er et såkalt "multiple entry" turistvisum, som er gyldig for opphold i Tyrkia i 90 dager. «Multiple entry» innebærer at man kan benytte ett og samme visum på flere reiser, så lenge inn- og avreise er innenfor gyldighetsperioden på 180 dager og man ikke overskrider 90 dager i Tyrkia totalt.

For å søke om visum elektronisk må du som norsk statsborger ha et ordinært norsk pass (rødt) eller et norsk nødpass (oransje) som er gyldig i minimum 6 måneder fra innreisedato til Tyrkia. Vær oppmerksom på at om du reiser med nødpass, må du velge «Ordinary» som kategori for pass når du søker.
Om du har reisebevis for flyktninger (grønt) må du søke om visum via den tyrkiske ambassaden i Oslo og kan ikke benytte e-visa-løsningen.

Merk at reisende som ønsker å bli i Tyrkia lenger enn 90 dager på ett og samme opphold, må oppsøke en lokal politistasjon på reisemålet før turistvisumet går ut for å søke om forlengelse.

Ambassade, tlf: 22128760.

Her kan du se hvordan visumsøknaden fylles ut.

Les mer om gyldighet på pass.

Aktuell informasjon

Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

Hvor mye bagasje kan jeg ha med meg? Når du reiser med vårt eget flyselskap, Thomas Cook Airlines, gjelder det følgende for bagasje. Du...

Les mer

Hvor finner jeg passord til Min Side?

På Min Side kan du bestille / avbestille tillegg, betale din reise, melde deg på eller av nyhetsbrev, restplass- og hotellvarsel, og her kan...

Les mer

Hvordan kan jeg søke på flere enn 6 personer?

Vårt søk er begrenset til å kunne søke på 6 personer ad gangen. Hvis dere er en familie på flere enn 6 personer...

Les mer

Hvilke hoteller inkluderer bagasje på reisen din?

Bagasje er inkludert på reisen din hvis du bestiller en chartertur til et av følgende hoteller:   Sunwing Family Resorts Sunprime Hotell...

Les mer