Få hjelp og veiledning

Hvilke regler gjelder ved endring eller avbestilling av reise?

Hvilke regler gjelder ved en avbestilling eller endring av reise?

 

Avbestilling av reisen

Ved avbestilling tidligere enn 15 dager før avreisedøgnet starter, tapes innbetalte depositum + eventuelt avbestillingsforsikring. Ved avbestilling nærmere avreise enn 15 dager til avreisedøgnet starter, eller utelatt fremmøte ved avgang, gis ingen refusjon ut over påløpte offentlige avgifter.

Depositum er på kr 2000,- per person for reiser innen Europa og kr 4000 for reiser utenfor Europa.

 

Reiser med rutefly

Ruteflyselskapene kan pålegge reisearrangøren (Ving) å utstede flybilletter i god tid før avreise. Når det er gjort har vi en økonomisk forpliktelse overfor flyselskapet. Dersom den reisende avbestiller reisen etter at flybilletten er utstedt, må vi belaste den reisende et gebyr tilsvarende prisen på flybilletten. Gebyrer varierer avhengig av billettype og opplyses på forespørsel.

 

Spesielle avbestillingsregler for hotell og cruise

Enkelte hotell og cruise har spesielle avbestillings- og endringsregler knyttet til bestemte rompriser eller i forbindelse med spesielle perioder av året. Dersom den reisende avbestiller hotellet og/eller cruiset og vi ved det tidspunktet har en økonomisk forpliktelse overfor hotellet og/eller rederiet, vil vi belaste den reisende med et gebyr tilsvarende prisen på hotellet eller cruiset. Gebyrets størrelse opplyses på forespørsel.

 

Billettservice

Ved formidling av billetter til teater, musikaler, fotball, utflukter og transport som ikke arrangeres av oss, og disse ikke blir benyttet for eksempel pga. endring eller avbestilling av reisen, refunderes normalt ikke billettkostnaden.

Dersom kundens bestilling omfatter flere, og den avtalte totalpris bygger på rabatter eller avslag knyttet opp til deltagerantallet, vil grunnlaget for slike rabatter eller avslag kunne falle bort dersom noen av reisefølget avbestiller. Les mer i våre reisevilkår, punkt 5.2.

 

Endring av charterreisen

En endring som gjøres tidligere enn 42 dager før avreise gir et gebyr på 50% av depositumsbeløpet. Ved endring 42 dager eller senere, gis gebyr ut ifra gjeldende vilkår for avbestilling. For reisende som har tegnet avbestilling- og endringsforsikring er det forsikringsvilkårene som gjelder.

Navnendring - charter

Endringen må gjøres så snart den er kjent og gebyret er kr 500,- per person.

Navnendring - rutefly

Dersom billetten ikke er utstedt tillater de fleste flyselskap navnendring mot gebyr. Gebyrets størrelse varierer fra flyselskap til flyselskap, og oppgis på forespørsel. Dersom billetten er utstedt, anser de fleste flyselskap en navnendring som en avbestilling, og fullt gebyr må påregnes.

Les mer om navn på billett.
 

Hvis du har tegnet vår avbestilling- og endringsforsikring får du fri navnendring på våre charterreiser. Les mer her.

 

Her finner du våre reisevilkår.

 

Hvis du bestilte din reise før 1. juli 2018 gjelder følgende vilkår.

 

 

 

 

Aktuell informasjon

Om koronaviruset

Vi forstår at mange har spørsmål om spredningen av Koronaviruset. Vi følger situasjonen nøye for å holde oss, og...

Les mer